Полузащитникът на Реал Мадрид Матео Ковачич е дал своето съгласие да премине в английския гранд Ливърпул, съобщава Diario Gol. Според испанското издание футболистът е казал своето „Да” на мърсисайдци, но все още няма нищо официално.

Юве сложи на масата 75 милиона евро за халф на Реал

Припомняме, че Ковачич бе усилено спряган за трансфер в Ювентус, като „бианконерите” дори отправиха официална оферта на стойност 75 милиона евро за хърватския национал. Според AS предложението е било моментално отхвърлено , тъй като Ковачич сам е предявил молба към ръководството на „белите” да остане.

Сега обаче се появиха нови слухове по темата, които свързват бъдещето на Ковачич с тима на мърсисайдци. 23-годишният халф се очаква да замести Фелипе Коутиньо, ако той реши да премине в Барселона, въпреки че подобен трансфер изглежда все по-малко вероятен.

Реал отказа 75 млн. евро от Ювентус, Ковачич не се продава

Наставникът на "Кралския клуб" Зинедин Зидан обяви, че Ковачич попада в плановете му за новия сезон. Още през миналата кампания хърватинът записа сравнително солидно представяне, като участва в 39 мача, в които вкара два гола.