В йерархията на Реал Мадрид има сериозна полемика относно поведението на голямата звезда на „кралския клуб” Гарет Бейл. Освен епизодично добрите изяви на уелсеца, то нервите на някои от шефовете не са издържали, след като Бейл реши да се присъедини към националния отбор на Уелс за мачовете от Лигата на нациите. Това е проблем, след като острието на Реал се контузи в дербито с Атлетико Мадрид и бе заменен на почивката.

Последва негово отсъствие от срещата на тима с ЦСКА Москва в ШЛ, където Реал загуби с 0:1, а в последния мач с Алавес (0:1), то уелсецът помоли да бъде заменен след 80 минути игра, след като е усетил повторно напрежение в адукторите.

Въпреки това Бейл отново прецени да се присъедини към селекцията на Райън Гигс, макар че няма да играе в първия мач на британците с Испания.

Испанската медия Telemadrid споделя, че в клуба не са щастливи от това решение на Бейл, след като му е нужна почивка и правилно възстановяване, а той не е решил да го направи, както смятам в борда от 13-кратния европейски шампион. За пример някои от шефовете в Реал са дали за пример Кристиано Роналдо, който винаги се е съобразявал със състоянието за клуба и не е инициирал нещо на своя глава, след като е било съобразено с медицинския щаб на „кралския клуб”.