Кристиано Роналдо за пореден път се превърна в спасител на своя Реал Мадрид, отбелязвайки в последните минути на сблъсъка с Атлетики Билбао. „Кралете“ бяха близо до нова загуба в Примера дивисион през сезона, но отново португалецът бе този, който осигури поне точката за своите.

Носителят на Златната топка вкара в 87-ата минута на двубоя на „Сантяго Бернабеу“, за да изравни за 1:1.

Мачът започна с явно предимство за домакините от Реал, които в първия четвърт час бяха пълни господари на терена. Изненадващо обаче, първия гол в мача падна в тяхната врата.

След грешка в половината на „белите“, Кордоба открадна топката и моментално изведе отдясно Иняки Уилямс, който с техничен удар успя да прехвърли стража на Реал за 1:0.

Точката за тима на Зинедин Зидан осигури Роналдо, но не и без помощта на Лука Модрич. Хърватинът получи топката на границата на наказателното поле и стреля силно през купа от играчи пред себе си. Роналдо успя съвсем леко да докосне топката, но в крайна сметка попадението бе записано именно на негово име.

Реал Мадрид остава на трета позиция във временното класиране на Приемра дивисион, на три точки от втория Атлетико, който е и с мач по-малко. Билбао е 13-ти с актив от 40 пункта.

В другите два мача от днес Ейбар надделя с 1:0 като гост на Еспаньол, а Хетафе изненада Валенсия на "Местая", побеждавайки с 2:1