Тони Кроос заяви, че е нетърпелив да види окончателно решение относно бъдещето на своя сътоборник в тима на Реал Мадрид Гарет Бейл, като уелсецът не попада в плановете на наставника Зинедин Зидан.

Бившата звезда на Тотнъм, който преди държеше рекорда за най-скъп футболист в света, бе близо до преминаване в клуб от китайската Суперлига миналото лято, като оттогава насам рядко получава шанс за изяви от Зизу. Кроос смята, че ситуацията не е задоволителна за никого в клуба и иска решение в едната или другата посока през лятото. „Реалността е, че това е незадоволителна ситуация за всички. Бейл не беше привлечен, за да играе толкова малко сега. Мисля, че той първоначално искаше да напусне миналото лято и клубът е одобрил подобен трансфер, а впоследствие се е отметнал. Не знам дали не е все още малко ядосан за това, наистина не знам. Но е истина, че темата е деликатна“, каза полузащитникът за Sky Germany.

Кроос отрече да им разрив във взаимоотношенията между Бейл и Зидан и отдаде дължимото на съотборника си за многото завоювани трофеи в Реал за последните години. „Ситуацията със сигурност не е толкова екстремна, колкото я изкарват. Не бива да й отдаваме чак такава важност, тъй като всичко останало е наред в отбора, и Бейл ни помогна да спечелим много трофеи в последните шест години“, завърши той.