Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан иска синът му Люка да бъде резерва на Тибо Куртоа през следващия сезон, съобщава „Marca“.

Зизу се съгласи с мнението на ръководството на клуба относно продажбата на Кейлор Навас и това, че ще трябва да залага на Куртоа, но изглежда, че различията в мненията между треньора и някои от шефовете не са приключили.

Преди седмица Зидан имаше среща с генералния директор Хосе Анхел Санчес и Хуни Калафат, който се грижи за трансферната политика на клуба. На въпросната среща треньорът на Реал Мадрид бе убеден да се съгласи за продажбата на Кейлор Навас и да приеме, че ще трябва да разчита на Тибо Куртоа като първи избор на вратата.

Между Зидан и ръководните фактори в клуба има разминаване и относно това кой трябва да бъде втори вратар в отбора.

Зизу предпочита сина си Люка пред украинеца Андрий Лунин, който през настоящия сезон играе като преотстъпен в Леганес.

20-годишният Лунин направи добри мачове за отбора на Леганес в Ла Лига през сезона. Засега не е ясно как шефовете на Реал Мадрид ще погледнат на желанието на френския наставник и дали не смятат, че украинският страж е с по-добри перспективи, което може да доведе до вътрешно напрежение.

През този сезон Люка Зидан има изигран само един мач в Примера дивисион. Това стана при победата с 3:2 над Уеска през март.