Когато трябва да влезеш в обувките на треньора, който за три години начело на отбора спечели три пъти Шампионската лига, задачата ти несъмнено е трудна. И това с цялата тежест изпита на гърба си новият наставник на Реал Мадрид Жулен Лопетеги. 

Той дебютира в официален мач със загуба с 2:4 за Суперкупата на Европа от Атлетико Мадрид. И по този начин записа куп неприятни антирекорди на името си като треньор на един от най-великите клубове в историята. 

Поражението от "дюшекчиите" беше първи загубен мждународен финал за "белите" от 2000 г. насам. Тогава за последно те загубиха Междуконтиненталната купа, падайки с 1:2 от Бока Хуниорс след два гола на Мартин Палермо. 

Оттогава мадридчани бяха в страхотна серия, печелейки 13 международни трофея - пет пъти Шампионската лига, четири пъти световното клубно първенство и четири пъти Суперкупата на Европа. Сега на тази серия беше сложен край. 

Освен това, Лопетеги стана първият треньор на Реал от 11 години насам, който дебютира начело на тима с поражение. За последно това се случи при Бернд Шустер на 11 август 2007 г., когато воденият от германеца тим падна от Севиля за Суперкупата на Испания. 

За първи път от 70 години пък треньор на Реал инкасира четири попадения при дебюта си. За последно това се случи при англичанина Майкъл Киплинг през 1948 г., когато "белите" падат с 1:4 от Селта. 

Самият Лопетеги не беше губил мач от 8 януари 2016 г., когато като наставник на Порто загуби от Маритимо. Макар че все пак сега мачът с Атлетико в редовното време завърши наравно. Обаче животът начело на гранд като Реал започва доста по-тежко за него.