Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа разкри, че в съблекалнята на клуба Гарет Бейл си има прякор. Белгийският национал също така описа уелсеца като човекът, който има навика да страни от останалите.

Според Куртоа, който премина при „белия балет” през лятото на 2018-а, бившият ас на Тотнъм продължава да има трудности с адаптацията си към живота в Испания. Припомняме, че Бейл вече 6 години носи екипа на Реал.

В интервю пред белгийския ежедневник HLN Куртоа нарече капитана Серхио Рамос „лидер”, а също разкри и прозвището на левия бек Марсело – „Самба”, заради уменията му с топката. Именно в този контекст той беше запитан за 29-годишния Бейл. „Голфъра”, заяви Куртоа.

„Много е трудно да опишеш Гарет с една дума. Бих казал, че той има толкова много талант, че в редица случаи е жалко, че тези негови качества не могат да бъдат показани, защото са блокирани.”

„Аз живея като някой, който е роден и израснал в Мадрид. Ям късно, лягам си късно. Така се живее тук”, продължи Куртоа. „Преди няколко вечери имахме вечеря за целия отбор. Бейл и Тони Кроос обаче не дойдоха. Те заявиха, че мероприятието им се струва прекалено късно.”

„Ние организирахме нещата за 21,30 часа и започнахме към 22,15. До полунощ вече пиехме кафета. Разотидохме се към 1 през нощта, защото всеки ден имаме тренировка от 11 часа. Според мен всичко беше перфектно нагласено.”

„Но Бейл ни каза: „Аз няма да дойда, пичове, защото си лягам в 23 часа”, разказа още Куртоа.