Белгийският национал Тибо Куртоа остана извън групата на Реал Мадрид остана извън групата, която треньорът Зинедин Зидан определи за шампионатното домакинство срещу Гранада в 8-ия кръг на Ла Лига.

Решението идва след като стражът беше заменен на почивката през седмицата при неприятното за „белия балет” реми 2:2 срещу Брюж в Шампионската лига. Вчера клубът излезе с официално съобщение, че рокадата в мача е предизвикана от остри стомашни проблеми, а не от паническо разстройство, каквато версия продължава да се тиражира из медиите в страната.

Няколко часа по-късно стана ясно, че 26-годишният белгиец е вън от сметките на Зизу за срещата срещу тима, който изненадващо се намира на второ място във временното класиране на Ла Лига. Така Алфонс Ареола изглежда без конкуренция за позицията под рамката, тъй като Реал допълни групата с двама вратари от дублиращия си тим – Хавиер Белман и Диего Алтубе.

Лукас Васкес и Винисиус Жуниор, които взеха участие в двубоя срещу Генк, останаха извън избраниците на Зидан, докато Хамес Родригес, Гарет Бейл и Родриго Гоес се завърнаха. Най-вероятно новото попълнение Едер Милитао ще трябва по принуда да играе като ляв бек, тъй като и трите други опции за тази позиция – Марсело, Ферлан Менди и Начо Фернандес – са с контузии. Другият вариант за поста, върху който умува наставникът на „кралете”, е Алваро Одриосола.

Реал Мадрид приема Гранада на „Бернабеу” от 17 часа българско време днес.