Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа не скри, че мечтае за сериозни успехи с „белия балет“. Белгиецът призна, че иска требъл с новия си тим и допълни, че „да отпишеш Кралския клуб, е възможно най-сериозната грешка“.

Куртоа премина на „Сантиаго Бернабеу“ през лятото на 2018 година от Челси.

„Не познавам футболист, който не иска да подпише с Реал Мадрид. Чувствах се добре в Челси, бях добре приет в клуба и се чувствах добре в съблекалнята. Никакви проблеми не съм имал. Но Реал Мадрид позвъни на вратата ми и е ясно, че когато те потърси този клуб, те търси най-големият“, обясни белгиецът.

През 2014 година, когато бе част от Атлетико Мадрид, Куртоа се изправи срещу Реал Мадрид във финала на Шампионската лига. Запитан имало ли е шеги в тази връзка, вратарят обясни: „Разбира се, че имаше закачки за онзи финал. Аз винаги съм давал всичко от себе си, в който и отбор да съм. Сега ще дам всичко за Реал“.

С мишки и плъхове обсипват Куртоа на "Уанда"

На въпрос мечтае ли за требъл, Куртоа обясни: „Няма съмнение. Реал Мадрид се стреми към всичко титли. Ние разполагаме с много качествени футболисти на всеки пост. С ръка на сърцето, мисля, че няма футболист, който да не вярва, че Реал се стреми към всички финали. Целият отбор мечтаем за три титли. Вече взехме Световното клубно първенство“, допълни Куртоа.  

Куртоа нападна Барселона 

А на питане късно ли е дошъл на „Сантиаго Бернабеу“, стражът обясни: „Нямам такова усещане. Не вярвам най-добрите времена на Кралския клуб са отминали, напротив. Да отпишеш Реал е сред големите грешки, които човек може да допусне. Преди месец не ни брояха за живи, а сега сме по-живи от всякога“.