Вратарят на Реал Мадрид - Тибо Куртоа, заяви, че Барселона води в Ла Лига с 9 точки благодарение на Марк-Андре тер Стеген. Стражът на каталунците не е допуснал гол в 19 от 25 мача в първенството на Испания този сезон, което е рекорд.
 
„Не мисля, че Тер Стеген е постигнал голям напредък. Винаги е бил страхотен вратар. Да, всеки понякога има спадове, понякога късметът бяга, но това не променя общата картина. Когато един вратар се чувства уверен, той става още по-силен.
 
Барселона показва много добра игра в защита тази година, а в няколко важни моменти отборът беше спасен от Тер Стеген. Спечелиха много мачове с 1:0 и то благодарени на Тер Стеген. Ако не беше той, тези срещи  можеха да завършат наравно. Фактът, че Барса е на първо място с преднина от 9 точки, е негова заслуга. Пожелавам му всичко най-добро, но не искам да има много спасявания срещу Реал Мадрид.
 
Тер Стеген е по-добър от мен в играта с крака, а аз съм по-добър във въздуха, защото съм по-висок. Под рамката на вратата и двамата сме много добри“, каза Куртоа пред Movistar+.
 
Барселона приема Реал Мадрид тази вечер от 22.00 часа на своя стадион "Камп Ноу".