Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа отчете кои са основните разлики в отбора след назначаването на Сантиаго Солари за треньор. Според бившия играч на Челси аржентинският специалист е помогнал на играчите да си върнат позагубената увереност в собствените качества.

Солари пое поста след уволнението на Жулен Лопетеги и постигна 4 победи в първите си 4 мача, а на всичкото отгоре стабилизира отбраната, която не допусна нито едно попадение. Затова и не е чудно, че днес клубът входира при Испанската футболна федерация постоянен контракт за младия специалист.

„Единствената разлика с преди е, че сега имаме увереност и инерция”, коментира 26-годишният Куртоа.

„Преди тази серия нямахме никакъв късмет, головете идваха в погрешните моменти, топката щеше да удари гредата, вместо да влезе – ей такива неща.”

„Серията от мачове, които записах? Знам колко конкурентен е този клуб и колко трудно е за един треньор да определя позициите в много от мачовете. Точно по тази причина съм тук. Имаме страхотен отборен дух в съблекалнята и се предизвикваме един друг. Всички се разбираме много добре. Ситуацията на Реал е добра”, отсъди Куртоа.