Бившият испански топ арбитър Итуралде Гонсалес направи дисекция на съдийството на Ернандес Ернандес в 234-то Ел Класико, което Барселона спечели с 3:2 на „Сантиаго Бернабеу“.

В своя анализ за вестник „AS“ Гонсалес отбелязва следните детайли относно съдийството:

„Дузпа във 2-та минута. Много трудно съдийско решение в съприкосновението между Самюел Умтити и Кристиано Роналдо в наказателното поле на Барселона. За мен е дузпа.

Жълтият картон на Каземиро в 12-та минута. Бразилецът получи напълно заслужен жълт картон. Съдията взе правилно решение.

Марсело трябваше да бъде изгонен в 19-та минута. Марсело удари с лакът Лионел Меси в устата. Директен червен картон. Бразилецът съвсем умишлено удари Меси в лицето, заради което трябваше да бъде изгонен.

Имали засада при гола на Каземиро в 28-та минута? Няма. Серхио Рамос не е в положение на засада.

Жълт картон за Самюел Умтити в 39-та минута. Категоричен жълт картон и правилно решение на Ернандес Ернандес.

Съдията снизходителен към Рамос

Трябваше ли съдията да изгони за втори жълт картон Каземиро в 45-та минута? Бразилецът задължително трябваше да бъде изгонен за втори жълт картон за нарушението, което извърши срещу Меси. За мен съдията сбърка, като не показа втори жълт картон на Каземиро.

Засада на Кристиано Роналдо в 69-та минута? Марко Асенсио бе в коректна ситуация, когато получи топката. След това при паса към Роналдо португалецът бе в положение на засада, която трябваше да бъде маркирана. Ако бе вкарал, голът не трябваше да бъде зачетен.

Барса поиска строго наказание за Рамос

Червен картон на Серхио Рамос в 77-та минута. Съдията изгони Рамос с директен червен картон. Според мен не трябваше да бъде директен червен картон. Рамос трябваше да получи жълт картон. Последвалите аплодисменти не бяха насочени към съдиите на мача, а към Пике. За това Ернандес правилно не е записал реакцията на Рамос в своя доклад.

Жълт картон на Ковачич в 81-та минута. Халфът фаулира Меси. Картон без никакво съмнение.

Обобщено: Съдията трябваше да свири дузпа за нарушението на Умтити срещу Роналдо. След това трябваше задължително изгони Марсело и Каземиро, но да покаже само жълт картон на Рамос.“