Отборите на Валенсия и Реал Мадрид завършиха 1:1 в двубой от 17-и кръг на Ла Лига. Срещата на "Местая" не впечатли с нищо особено до 79-ата минута, когато започна драмата. Карлос Солер откри за домакините 10 минути преди края, а секунди преди съдийския сигнал "белите" изравниха чрез Карим Бензема. 

Реал Мадрид бе по-активният отбор в началото на срещата, като в 14-ата минута можеше да открие резултата, но ударът с глава на Карим Бензема премина точно покрай лявата греда. 

Лука Модрич и Дани Карвахал също се отчетоха с пропуски в следващите минути. 

В 35-ата минута Феран Торес достигна до добро високо подаване, но ударът му премина точно над напречната греда и не доведе до нищо опасно.

В началото на втората част отново Торес успя да се измъкне от "бялата" защита, но останал сам срещу Тибо Куртоа, не успя да го преодолее и ударът му бе отразен от белгиеца. 

Последваха спокойни минути до 79-ата, когато Солер овладя страхотен пас в наказателното поле и оставен абсолютно непокрит, промуши топката зад гърба на Куртоа. 

В добавеното време Лука Йович изпрати топката в мрежата на Хауме Доменех, но попадението бе отменено заради засада. 

"Белия балет" получи ъглов удар дълбоко в добавеното време, а Куртоа се включи в атаката. Именно белгийският страж засече топката с глава, но вратарят на "прилепите" отрази удара и отби топката, която след разбъркването се озова в краката на Карим Бензема, който бе безпогрешен и донесе точката на своя отбор. 

Така отборът на Реал е втори в класирането, с еднакъв брой точки с лидера Барселона - по 35. Валенсия, от своя страна, има 27 и се намира на 8-ата позиция.