Леганес победи Реал Мадрид с 1:0 в среща-реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля. Брайтуайт донесе успеха на тима с попадение в 30-ата минута, но след поражението в първата среща с 0:3 отпадна от борбата и напред отива тима на Реал.

Двата тима започнаха активно срещата, но голове не падаха. В 20-ата минута Васкес опита удар, но не сполучи да се разпише. Шест минути по-късно Мерино стреля опасно, но и той не сполучи да се разпише. Все пак Брайтуайт се разписа в 30-ата минута и изведе Леганес напред в резултата.

Иско и Лукас Васкес пропуснаха от изгодни положения за Реал, но домакините играха доста добре, но трябваше да реализират още два гола, за да се надяват да играят поне продължения.

През втората част Реал контролираше нещата на терена, а в 56-ата минута Брайтуайт опита удар извън наказателното поле, но той се оказа крайно неточен. Брайтуйт и Мерино пропуснаха да направят преднината на тима си по-добра, но не сполучиха, а в 90-ата минута Диас нацели гредата.

В добавеното време Навас запази вратата си от второ попадение и така крайният резултат дойде при 1:0 за Леганес, но Реал продължава напред към 1/4-финалите в турнира.