Легендарният бивш нападател на Арсенал и Барселона - Тиери Анри, изрази възхищението си от Джуд Белингам най-вече заради лекотата, с която 20-годишният футболист се справя с напрежението.
 
„Много съм впечатлен от това, което показва Джуд Белингам. Всички знаят, че не симпатизирам на Реал Мадрид, но това не ми пречи да го призная", заяви Анри пред "Скай Спортс".
 
Бившият нападател разказа за първия път, когато е гледал Белингам с екипа на Англия.
 
„За първи път го видях да играе за Англия срещу Сан Марино и той искаше всяка топка. Никога не се страхува да я получи и винаги знае какво да направи с нея. 
 
На футболистите в Англия им е лесно. Натискът в Испания е по-голям, особено когато става дума за очаквания. Това прави Белингам още по-специален. Та той взе без никакво притеснение номер 5 на Зинедин Зидан и така празнува всеки гол?! Браво!“, добави Анри.
 
Той отбеляза и ролята на Карло Анчелоти да вкара Белингам в системата на игра на Реал Мадрид. 
 
"Когато Джуд пристигна, се очакваше той да замени застаряващите крака на Лука Модрич или Тони Кроос, но Анчелоти му даде съвсем различна роля. Заради него той промени системата на  4-3-1-2 и Белингам направо полетя", обясни французинът.
 
Този сезон Белингам отбеляза 20 гола и направи осем асистенции в 30 мача за Реал Мадрид този сезон.