Лийдс се раздели с Джеси Марш в понеделник след серия от седем мача без победа във Висшата лига, която включваше загуба от Нотингам Форест в последния кръг. Според AS отборът се е обърнал към Раул, за да поеме командването на "Елън Роуд" след напускането на Марш. Въпреки това се разбира, че мениджърът на Реал Мадрид е отказал офертата, тъй като смята, че "моментът не е идеален".

45-годишният футболист се е установил в клуба си от детството и не иска да напуска испанската столица по средата на сезона. Неговият отбор в Кастилия в момента води битка за промоция в, тъй като е на второ място с 42 точки от 22 мача. Властите в Мадрид дадоха да се разбере, че не са за напускането му при настоящите обстоятелства, което допълнително убеди Раул да продължи с настоящата си роля.

Докладът също така споменава, че Раул таи амбицията да води старшия отбор в бъдеще и тъй като бъдещето на Карло Анчелоти се обсъжда след неотдавнашната загуба от Майорка, бившият капитан на "Белия балет" предпочита търпеливо да изчака. Той също беше потърсен от няколко отбора от Бундеслигата и Испания през лятото, но реши да остане.