Атлетико Мадрид спря серията от слаби мачове напоследък и отново се върна на пътя на победите в Примера дивисион. "Дюшекчиите" взеха градската битка с Хетафе на стадиона на съперника, а в герой се превърна новото попълнение Тома Лемар. 

Френският национал наниза и двете попадения за успеха с 2:0 и това помогна на тима му да преодолее проблемите от двата поредни мача без победа и отново да погледне към челните позиции на таблицата в Ла Лига. 

Още от началото символичните гости тръгнаха напред, като поведоха при първата си сериозна опасност. В 14-та минута Диего Коста открадна една топка, напредна и намери Тома Лемар на около 25 метра от вратата. Французинът изстреля истински снаряд, топката срещна нашречната греда, отби се в гърба на вратаря и влезе в мрежата за 1:0. 

Попадението беше записано като автогол на вратаря Давид Сория, но заслугата над 99% беше на футболиста на Атлетико. След това попадение Хетафе леко се вдигна, но Анхел, Антунес и Джене Даконам не успяха да оползотворят ситуациите пред себе си. 

Така почивката дойде с гол аванс за тима на Диего Симеоне. А в 60-та минута всичко на практика свърши след втория гол на фаворитите. Този път Коке пусна пас в "чешка уличка" за Лемар, той преодоля вратаря и от малък ъгъл шмугна топката в мрежата за 2:0. 

Всичко окончателно приключи в 67-та минута, когато Иван Алехо получи червен картон от тима на Хетафе. Той се беше появил на терена само четири минути по-рано, но не сдържа нервите си при груб фаул и беше пратен под душовете рано-рано. 

До края на мача Диего Коста пропусна поне две 100-процентови положения за "дюшекчиите", но до трети гол в тяхна полза така и не се стигна. Но и двете попадения на Лемар се оказаха абсолютно достатъчни за трите точки. 

С тях в актива Атлетико вече има 8 и е на шетата позиция. Хетафе е две места по-надолу и с една точка по-малко.