Голмайсторът на Барселона Роберт Левандовски си припомни за прекараното време с Карло Анчелоти в Байерн. Полякът определи Ел Класико за най-важният клубен мач в света и разкри какви съвети е дал на младите Педри и Гави. Предстоящият мач между Барселона и Реал Мадрид е на „Камп Ноу“ в неделя, 19 март, от 22:00 часа.

„Анчелоти ми даде голямо самочувствие. Той ми даде нещо, което нямах преди. Той е впечатляващо човешко същество, човек, който се грижи за нас. За него най-важното е да си добър човек, а не да говорим за тактика. Той е човек, от когото трябва да се учиш“.

„Това е най-важният клубен мач в света, защото има много фенове, които го гледат. Дори аз го виждах така, когато не бях в Барса. Сега съм част от Ел Класико и това е невероятно за мен“, заяви полякът.

„Дембеле е играчът, който ме изненада най-положително от първата тренировка в Барселона. Той има талант и качество и е много бърз. Той може да бъде най-добрият играч на своята позиция. Дембеле вече е сред най-добрите. Понякога се контузва, но ако е на терена, може да направи всичко с топката, защото е истински талант“.

Левандовски коментира и представянето на двете млади звезди в състава на Шави Педри и Гави, като разкри какви съвети им е дал.

„Педри има страхотен контрол върху играта, но целта на футбола е да вкарва голове, така че му казах, че трябва да вкарва голове и не само да дава асистенции. Казах му да не се страхува в атака. Винаги казвам на Педри и Гави, че ако сме вкарали гол, защо да не вкараме още един. И ако имаме два, да вземем да вкараме и трети”.

„Казах му, че трябва да научи английски. Ако иска да е международен човек, трябва да го научи. Вижте на колко години съм и уча испански”, сподели Лева за Гави.