Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги отказа да коментира темата около бъдещето си в клуба след третата поредна загуба на тима във всички турнири. Днес „белият балет” падна с 1:2 у дома в Леванте и в момента изглежда много вероятно специалистът да се прости с поста си.

Европейският клубен шампион вече е в серия от 5 последователни срещи без успех, а в следващия кръг среща Барселона в Ел Класико. Не е много сигурно дали клубният бос Флорентино Перес ще рискува да уволни Лопетеги пред двубой от такъв калибър, независимо от сътресенията.

Реал Мадрид с грандиозен антирекорд

„Уволнение? Точно в този момент това е последното, за което мисля. Искам просто да вдигна момчетата колкото се може по-бързо, да ги подготвя за следващия мач, който идва след три дни (срещу Виктория Пилзен у дома в Шампионската лига – б.р.)”, каза бившият селекционер на Испания.

„Футболът е игра на голове и ние разбираме, че трябва да сторим всичко по силите си, за да вкараме. Имаме много опции да го правим. Случват се странни неща, а във футбола понякога се случва, че атакуваш много и добре, но безуспешно. Трябва да променим динамиката, като започнем за печелим мачове. Днес сигурно отправихме 30 изстрела към вратата.”

„Чувствам се по-мотивиран да продължа от когато и да било, защото отборът даде всичко на терена. Рано или късно ще ни потръгне, знаем, че понякога футболът е несправедлив. Усещам, че динамиката се променя. Всички в съблекалнята бяха тъжни, но с желание да надигнем глава. Гледаме към следващия двубой. Никой в отбора не се е предал и искаме да се измъкнем от тази ситуация”, допълни Лопетеги.