Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лоптеги коментира, че полузащитникът на „белите“ Иско Аларкон трябва да се подложи на операция. Халфът страда от апендицит. Той е изпитал болки преди последното занимание на „балета“ и станало ясно, че ще се наложи хирургическа интервенция.

В предстоящия кръг шести кръг на Ла Лига Реал Мадрид гостува на Севиля. Срещата е на 26 септември от 23:00 часа.

„Иско имаше болки тази сутрин и ще трябва да се оперира. Желаем му всичко да върви добре и да се възстанови колкото се може по-бързо“, започна Лопетеги.

„Няма как случилото се на наградите на ФИФА да повлияе на представянето на футболистите ми по време на двубоя със Севиля. Това е част от футбола. Няма как да не се радвам, че моите футболисти са сред наградените. Иначе имаме важен мач със Севиля и той е над всички индивидуални отличия“, подчерта Лопетеги.

Помолен за коментар за системата за видеоповторения, която идва на помощ на съдиите при спортни ситуации в мачовете в Ла Лига, Лопетеги каза: „Няма да говоря за мненията на другите. Аз смятам, че ВАР помага при съмнителни положения. Няма нищо перфектно, но смятам, че тази система е по-добра“.

„Очевидно е, че Мадрид остави огромна следа в историята, надявам се да продължим в този дух. Бъдещето го творим ние самите, на базата на постиженията ни“, обясни Лопетеги.

„Това да спечеля наградата за най-добър треньор  не е мотивираща мисъл за мен. Аз съм на по-различно мнение по тези въпроси“, отвърна специалистът на питане стреми ли се към индивидуалните отличия.

Реал Мадрид без основен играч срещу Севиля