Старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги коментира минималната победа на Кралския клуб с 1:0 над Еспаньол в мача от петия кръг на Ла Лига. Специалистът изтъкна добрата организация в играта на „лос перикитос“, като подчерта, че именно заради нея „белите“ не са успели да стигнат до второ попадение.

Със спечелените три точки мадридчани излязоха начело в класирането, на точка пред Барселона. Каталунците обаче все още не са изиграли срещата си от кръга. По-късно в неделя, 23 септември, „блаугранас“ са домакин на Жирона.

„Това са сложни мачове, заради целите на съперника. Освен това, трябва да отчетем, че Еспаньол бе добре организиран – с добри треньори и добри футболисти. Това е и причината да не отбележим втори гол. Имаше емоционално износване, а и физическо също. Беше опасна среща“, обясни Лопетеги.

„Вероятно отборите, които идват на „Бернабеу“, са по-затворени. Те си решават как да стоят на терена. Еспаньол бе затворен, но и атакуваше при възможност. Най-много главоболия изпитвахме в моментите, в които губехме топката. Все пак взехме три много важни точки“, подчерта специалистът.