Старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги отговори на нападателя на Барселона Лионел Меси. Аржентинецът смята, че мадридчани са по-слаб отбор след трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус.

"Нека никой не се съмнява в моя отбор и моите футболисти. Няма да реагирам на думите на тези, които не познават играчите на Реал и техния потенциал", заяви Лопетеги.

Лопетеги призна, че отново би взел решението да поеме Реал Мадрид няколко дни преди началото на Световното първенство в Русия, въпреки че това доведе до уволнението му от поста селекционер на Испания.

Световните шампиони от 2010-та година бяха разтърсени от грандиозен скандал в навечерието на Мондиал 2018, след като Лопетеги бе обявен за новия треньор на Реал, без за това да бъде уведомена предварително Испанската футболна федерация. Това доведе до крайно решение от страна на президента на Федерацията Луис Рубиалес, който уволни Лопетеги и на негово място назначи спортния директор на тима Фернандо Йеро, под чието ръководство отборът отпадна на осминафиналите от Русия.

"Просто взех едно решение и отново бих направил същото. Направих го по най-честния възможен начин и не съжалявам за нищо“, добави треньорът на Реал Мадрид.

„Изключително щастлив съм да водя Реал Мадрид. Пред нас има специални предизвикателства и големи цели. Това, което се случи, вече не може да бъде променено. Не искам да поглеждам назад“, продължи той.

„Вече обясних как се чувствам от ситуацията и това не се е променило. Настоявам, че взех правилното решение, като казах "да" на Реал Мадрид. Пак бих направил същото", допълни наставникът на „кралете“.

"Феновете на Реал Мадрид трябва да знаят, че аз и играчите сме изцяло концентрирани върху клуба."

Лопетеги не пропусна да пожелае успех на новия селекционер на Испания Луис Енрике.

"Надявам се всичко да бъде феноменално добре за Испания и Луис Енрике. Аз яростен привърженик на националния отбор", каза още треньорът на Реал Мадрид.