Старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги е убеден, че неговият отбор може да запише запомнящ се сезон, въпреки че в момента се намира в сериозна криза.

Реал Мадрид са четвърти в класирането след осем мача и е само две точки зад изненадващите лидери от Севиля. Над Лопетеги има напрежение след четири мача без победа във всички състезания, в които "белия балет" не успя да вкара гол, най-дългата негативна серия от 1985 г. насам.

"Имам пълна увереност в отбора, който имам и съм убеден, че ще тръгнем напред. Има много дълъг път, който ще минем през сезона и съм сигурен, че ще имаме много силна позиция в края на пътя. Ще направим някои страхотни изпълнения и ще имаме страхотен сезон", заяви Лопетеги преди домакинството на Леванте в събота.

В състава се очаква да се завърнат Иско и Марсело, а единствено Дани Карвахал продължава да лекува травма.

"Чувствам се абсолютно подкрепян и съм спокоен. Фокусиран съм единствено върху работата си. Не слушам това, което хората отвън казват, само се съсредоточавам върху това, да накарам отбора да играе добре.

Изискванията тук са толкова високи, колкото и навсякъде и знам, че отборът може отново да бъде в топ форма, просто трябва да повярваме и да продължаваме да се опитваме. Засега мислим само върху предстоящата среща с Леванте", допълни Жулен Лопетеги.