Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги анализира моментната ситуацията в клуба преди подновяването на шампионата след паузата за мачовете на националните отбори.

"Белия балет" гостува на Атлетик Билбао в среща от четвъртия кръг на шампионата. "Няма значение кога идват играчите, но трябва да могат да се адаптират бързо. Знам какво ни чака в Билбао. Атлетик имаше почти 15 дни почивка. Ще бъде един много качествен мач, но също и много труден. Трябва да си върнем динамиката, която имаше преди паузата. Атлетик ни задължава да направим един силен мач, ние сме Реал Мадрид. Трябва да останем на 100 процента за всеки мач. Това е много важен за нас мач", каза Лопетеги.

"Имам 24-ма титуляри, непрекъснато търсим ротации в дълъг период от сезона. Имам много балансиран състав. Трябва всеки да е готов, когато бъде посочен - да играе. Относно някои играчи - Бейл играе страхотно, без никакъв проблем. Бензема показва израстване, показва мъдрост за своите години. Не ме изненадва неговото силно начало, тъй като той е страхотен играч и всичко, което искаме, е той да продължи в тази линия", добави той.

Жулен Лопетеги

източник: БГНЕС

"Имаме много момчета в националните селекции - опитваме да анализираме състоянието на всеки един и да решаваме кой да играе. В момента мислим само за Реал Мадрид и нищо друго", добави наставникът.

Лопетеги коментира и възможността Жирона и Барселона да изиграят своята шампионатна среща в Маями: "Не съм аз този, който решава. Мисля обаче, че всеки трябва да играе на своите стадиони".