Старши треньорът на Реал Мадрид говори пред медиите на официалната пресконференция преди двубоя от 5-ия кръг в Ла Лига с Еспаньол.

"Единственият начин да се справяме добре е да гледаме мач за мач, футболът е такъв. Винаги търсим най-добрите решения, за да печелим. Ще правим ротации, когато виждаме, че има умора в някои играчи. Еспаньол е сложен за побеждаване отбор. Те се развиват. Имаха цяла свободна седмица да се подготвят за срещата, докато ние играхме с Рома", сподели бившият национален селекционер.

"Карвахал няма да играе, тъй като имаше някакви проблеми. Ще опитаме да го вдигнем за мача със Севиля. Отборът е най-важен, а със седем мача за толкова кратко време, логиката надделява. Трябва да пазим нашите играчи", добави той.

Относно вратарския пост в Реал той коментира: "Във футбола няма титулярна "единайсеторка". Във всеки мач играят 14, всички са важни. Куртоа, Навас и Касия играят и се подготвят добре. Нещата са доста по-прости, отколкото изглеждат отвън. Доволен съм от работата на своите вратари", заключи наставникът.

"Изминаха 100 откакто съм начело на Реал. Сториха ми се много кратки, докато подготвях отбора в тренировките. Всичко обаче ще си проличи в края на сезона", каза още наставникът. 

Лопетеги коментира лаконично и изгонването на Кристиано Роналдо в двубоя между Ювентус и Валенсия: "Това е един дебат за вас - журналистите и фенове, но не и за мен".