Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги демонстрира явно своята увереност в головите способности на Карим Бензема, който играе като преобразен от началото на сезона. След раздялата с Кристиано Роналдо през лятото французинът започна ударно кампания 2018/2019 и наниза 4 гола в първите си 3 шампионатни мача.

Две от тези попадения дойдоха снощи при победата у дома над Леганес с 4:1. Към момента той заедно със съотборника си Гарет Бейл (3 попадения) оглавяват листата на реализаторите в Ла Лига, а европейският клубен шампион е най-резултатният в Испания с общо 10 отбелязани гола.

„Голът е отговорност на целия отбор. Естествено, винаги има играчи, които получават по-голямо внимание, но головете се градят още от собствената половина. Голмайсторите печелят възхищението на всички – на тези, които ги охраняват, на тези, които ги търсят с пасове на терена”, коментира Лопетеги.

„Започваме да се опознаваме един друг, тренираме повече, а отборът пренася това чувство на терена. Играчите разбират какво се иска от тях и имат качествата, за да изпълнят нарежданията. Сега ще загубим някои играчи (заради предстоящата пауза за националните отбори – б.р.) във всяка линия.”

Карим Бензема и Серхио Рамос

източник: Gulliver/Getty Images

„Дали триото Бензема-Бейл-Асенсио е недосегаемо? Думата „недосегаем” не съществува сред титулярите. Тук разполагаме със страхотни играчи, понякога залагаме и на други футболисти. Имаме привилегията да притежаваме добри алтернативи. Понякога тези, които влизат от пейката, са с ключово значение. Доволни сме от наличния ресурс и продължаваме да работим.”

„Не съм „преобразявал” Бензема. Той и преди си беше удивителен футболист. Заслужава всички суперлативи. Много се радва и помага на отбора. Надявам се да продължи по този начин. Наградата за голмайстор №1 на Ла Лига? Защо не? Защо Бензема да не завърши с 30 или 40 гола? Най-важното е, че той работи в името на отбора. Никой не го задължава (да постигне подобна бройка попадения – б.р.). Головете се изработват от целия отбор, а Бензема има честта, пласирането и качествата, за да ги отбелязва”, допълни Лопетеги.