Хърватският полузащитник на Реал Мадрид Лука Модрич разказа за преговорите, които води за нов договор. Носителят на Златната топка за 2018-а година е оптимист, че ще продължи да носи екипа на Кралския клуб.

"Водим преговори, всичко върви в правилната посока. Като цяло, нито не се е променило. Работя много здраво на тренировките и все още искам да бъда максимално конкурентноспособен. Годините не са проблем, чувствам се страхотно на моята възраст, обяви 35-годишният Модрич, цитиран от сайта Goal.

През актуалния сезон 2020/21 Модрич записа 23 мача за Реал, в които вкара 4 гола и подаде една асистенция. Договорът на хърватина е до юни тази година. Някои мадридски медии пишат, че дори и да остане, той ще получава лимитирано време на терена заради завръщането на норвежеца Мартин Йодегор, който ще бъде налаган на същата позиция.

"Последния път се видях с него и говорихме: Казах му, че ми харесва и като играч, и като човек. Дадох му съвет, че не бива да спира да се бори за мястото си и винаги, когато играе, да показва с представянето си как мястото му е в Реал (Мадрид), коментира евентуалното завръщане на Йодегор.

Но Модрич е щастлив, защото от халфовете никой не е вкарал повече голове от него. Също 4 има Каземиро. А повече възможности за гол са си създали сами само Тони Кроос и Лукас Васкес, по 30, но и те не са толкова резултатни. Освен Модрид, не е ясно бъдещето и на капитана и централен защитник Серхио Рамос. Модрич се надява лидерът в отбраната да остане.

"Серхио ми е приятел и то доста близък. На първо място искам да кажа, че искам най-доброто за него и искам да бъде щастлив. Ако бъде щастлив тук- нека да остане. Ако иска да смени обстановката, нека го направи. Но той има много повече мачове и сезони в Мадрид от мене и нямам правото да се изказвам от негово име. Разговорите са между него и клубът, аз няма как да участвам.