Аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона предрече кратък престой на Сантиаго Солари начело на Реал Мадрид.

По думите на бившия футболист Солари „няма достатъчно здрав гръб“, за да поеме отговорността, която е върху него.

„Решението Солари да бъде назначен е на президента на Реал Мадрид ()Флорентино Перес – бел.ред.), но не мисля, че ще изкара много начело на клуба. Треньорите трябва да извървят определен път в кариерата си. Когато говорим за Зидан и Солари, има разлика в преминаването на тези етапи“, отбеляза Марадона, цитиран от Marca.

Сантиаго Солари

източник: Gulliver/Getty Images

Помолен да коментира изходящия трансфер на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус, Марадона обясни: „Смятам, че това бе добър ход на Кристиано. Той даде всичко на Мадрид и нямаше да се забавлява така, както в момента в италианския футбол. Вярно е, че в Реал всички страдат в момента за него, но един играч не прави сам отбора. Мадрид ще се възстанови и пак ще започне да побеждава. Разполага със страхотен отбор. Феновете виждат, че Роналдо бележи в Ювентус и се чудят защо е бил продаден, но Флорентино е мъдър и със сигурност е имал причина да го направи“.  

Петкратният носител на „Златната топка“ се присъедини към италианския шампион през лятото на 2018 година срещу 117 милиона евро.

Още новини: 

Реал обяви официално Солари за треньор с малка изненада

Солари получава постоянен договор в Реал