Марсело е готов да напусне Реал Мадрид при положение, че от клуба не го искат. Бразилецът заяви, че ако Сантиаго Солари не го иска, то той очаква от клуба да му платят и веднага ще си тръгне.

„Ако съм в списъка на футболистите, които не попадат в плановете на Солари и Реал Мадрид планира да се раздели с мен, от клуба трябва да ми платят всичко, което е фиксирано в моя договор. Ако дойде денят, в който Реал Мадрид обяви, че не ме иска, аз ще си тръгна веднага. Но аз съм сигурен, че ще си тръгна, а няма да бъда изгонен от отбора“, коментира Марсело в интервю за „Esporte Interativo“

През май той ще навърши 31 години, а е в клуба още от 2007-а година.

Бразилецът окачестви като лъжи информациите в медиите, че бил качил 7 кг, заради което Сантиаго Солари го заби на пейката. “Отношенията ми с треньора са нормални. Той директно си казва какво иска от теб. Солари мисли само как да помогне на клуба. Аз знам каква ми е ролята в клуба, както и той има идея за това”, спокоен е левият бранител. 

Марсело не приема обвиненията, че не се справя достатъчно със задълженията си в защита. “Тъй като съм на дефанзивен пост, хората смятат, че трябва да съм като Рафаел Варан или Серхио Рамос. Това обаче е невъзможно, защото аз съм на бека и силата ми е в атака”, категоричен беше той.

„Заминаването на Зидан беше странно. Повечето футболисти не бяхме запознати с неговото намерение и останахме изненадани от решението му. Всичко беше чудесно и за нас беше шок, когато научихме, че напуска отбора. Той е много голям професионалист“, допълни бразилският футболист.

„Опитвам се да помагам на Винисиус. Той не спира да се забавлява на терена, а това е много важно. Той е много интелигентен. За своите 18 години е много разумен младеж. Винисиус трябва да бъде спокоен, защото със сигурност му предстои голямо бъдеще, но и трудностите са пред него. Трябва да знае, че ще спечели много и ще загуби много пъти“, каза още Марсело.