Реал Мадрид спечели с 2:0 гостуването на Реал Сосиедад в мач от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Головете вкараха Винисиус Жуниор (47) и Лука Йович (57). Радостта от победата бе помрачена от контузията на Карим Бензема, коюто бе принудително заменен от Лука Йович. Сърбинът се възползва от шанса си по най-добрия начин, записвайки гол и асистенция. Над всички обаче бе Винисиус Жуниор, който разпиля отбраната на домакините и показа кой е Х-факторът в отбора този сезон.

Реал Сосиедад - Реал Мадрид

източник: sofascore.com

Победата бе шеста поредна за Реал Мадрид в Ла Лига, а в класирането отборът вече има солидна преднина пред преследвачите.
 
Гостите започнаха вихрено и още в 3-ата минута след двойно подаване с Бензема Винисиус шутира, но не успя да затрудни Ремиро. Шест минути по-късно Винисиус подхвана атака по левия фланг, която бе продължена към Бензема. Французинът показа отлично взаимодействие с Родриго, но последният сбърка със завършващото подаване. Страхотна намеса на Едер Милитао пък предотврати главоболия за Тибо Куртоа след удар на Александър Исак в 11-ата минута.
 

Тъмни облаци надвиснаха над "кралския клуб" в 17-ата минута, след като Карим Бензема трябваше да напусне терена заради контузия. Той получи болки в лявото коляно и ясно показа, че не може да продължи. Лука Йович бързо съблече анцунга и зае мястото на французина, който даде капитанската лента на Модрич. 

Дори и без Бензема столичани продължиха да атакуват. Родриго в 22-ата минута опари ръкавиците на стража на домакините Ремиро с мощен удар, който обаче бе избит в корнер. Малко след това и Модрич опита късмета си, но прати топката право в ръцете на вратаря на Сосиедад.

Половин час след началото на мача домакините организираха продължителна атака, която не завърши с удар към Куртоа благодарение на добрата намеса на Менди. В 39-ата минута Милитао се отличи с две страхотни намеси, не позволявайки на Исак да притеснява стража на столичани. Минута преди почивката меле в наказателното поле на Реал Мадрид завърши с удар на Оярсабал, който се спря във външната страна на мрежата. 

Втората част започна с опасност пред вратата на баските. Лука Йович намери Родриго в добра позиция, но ударът на бразилеца бе спасен от Ремиро.
 
Минута след това отново Йович бе в центъра на събитията, като този път поднесе топката на Винисиус, който шутира от движение в близкия ъгъл за 0:1.

Лука Йович направи 0:2 в 47-ата минута, след като Каземиро му свали центрираната от ъглов удар топка. Сърбинът внимаваше и изпревари Алекс Ремиро, отклонявайки с глава топката зад гърба му. 

Нападателят на Сосиедад - Александър Исак опита да изненада Куртоа с изстрел от дистанция в 69-ата минута, но топката премина далеч от целта. Отново шведският национал създаде напрежение в наказателното поле на съперника в 77-ата минута след чудесно овладяване на топката. Току-що влезлият Камавинга обаче с майсторски шпагат изби топката в ъглов удар.

Човекът във форма за Реал Мадрид - Винисиус Жуниор пропусна да отбележи трето попадение в 87-ата минута. Той получи превъзходен пас от Милиао, надбяга цялата защита на съперника, но не успя да преодолее Алекс Ремиро, който направи шестото си спасяване в двубоя. 

 
РЕАЛ СОСИЕДАД - РЕАЛ МАДРИД 0:2
 
0:1 Винисиус Жуниор (47)
0:2 Лука Йович (57)
 
РЕАЛ СОСИЕДАД: Ремиро, Горосабел, Субелдия, Льо Норман, Диего Рико, Янузай, Гуевара, Субименди, Оярсабал, Сьорлот, Исак
Треньор Иманол Алгуасил
РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Модрич, Каземиро, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема
Треньор Карло Анчелоти