Новата суперзвезда на Реал Мадрид - Килиан Мбапе, даде първото си интервю пред клубната телевизия на „Лос Бланкос“ два дни след официалното си представяне на „Сантиаго Бернабеу“. Френският капитан бе посрещнат от препълния стадион с много очаквания феновете на „кралския клуб“.

„Това беше голям ден за мен. Истината е, че мислих много за този ден. Минаха много мисли през главата ми, но беше много по-добро отколкото очаквах, а си представях много хубави неща преди това, Беше исторически ден за мен, за семейството ми и моите приятели, затова искам да благодаря на всички мадридисти”, започна Мбапе.

„Имах някои идеи, но исках да говоря със сърцето си, защото както казах, това беше моя мечта и така е по-лесно да говориш за нещо, което изживяваш. Исках да споделя това с мадридистите, защото споделяме същата страст: Реал Мадрид”.

„Истинска чест е да нося екипа на Реал Мадрид. Изглежда, че ще бъде нещо още по-голямо, когато дойде време за мач, защото нямам търпение да играя с този отбор, с моите нови съотборници. Беше велик ден за мен, това е сигурно“.

Gulliver/GettyImages
2 снимки

„Познавам френските национали, но не само тях. Познавам се с бразилците. Преди съм си говорил малко с Винисиус, Родриго. Познавам също и Тибо Куртоа. Познавам и някои други играчи. Те ми казаха, че това е най-добрият отбор в света, че ще съм щастлив тук и че ще спечелим много трофеи“.

„Аз съм футболист, който може да играе на трите позиции в атаката, който може да вкарва много голове, да помага много, да прави асистенции. Мисля, че съм футболист, който може да направи разликата по време на мач, но тук има много играчи, които също могат да направят разликата. Затова този отбор е най-добрият в света. Трябва да се адаптирам”.

Снимки: БТА / BTA
29 снимки

 „Истината е, че имам много цели, но първата е да се адаптирам към колектива, смятам, че това е най-важното от всичко. След това останалите неща ще дойдат сами“.

„Със сигурност има много бивши играчи и легенди на Реал Мадрид, които много уважавам. Кристиано Роналдо, който е идолът ми от детството. Като французин, Зинедин Зидан. Също така Роналдо Феномена беше играч, който много гледах. От тук са минали множество легендарни играчи. Лесно е да се говори за тях“, каза още Мбапе.