Нападателят на Реал Мадрид, Килиан Мбапе, няма да може да се възползва от подаръка на клубния спонсор, тъй като няма шофьорска книжка. В началото на сезона играчите на „белия балет“ ще получат автомобили от спонсора, като ще им бъде даден избор от няколко модела, включително електрически.

Мбапе, който по принцип отказва да получи шофьорска книжка, няма да може да кара своя подарък. В интервю за Mundo Deportivo, той сподели: „Нямам прости неща като шофьорска книжка. Всеки ги има, защото мнозина го възприемат като необходимост. За мен това не е така. Без книжка се чувствам пълноценен, защото имам шофьори на мое разположение. Получаването на свителство за управление никога не е било мой приоритет.“

25-годишният Килиан Мбапе стана играч на мадридския клуб през юли 2024 г., преминавайки като свободен агент от френския ПСЖ. Новото му предизвикателство в Реал Мадрид започва с любопитна ситуация около подаръка на клуба, която обаче няма да повлияе на представянето му на терена.

Въпреки че няма да може да кара автомобила си подарък, Мбапе остава фокусиран върху своята кариера и представяне в Реал Мадрид. С подкрепата на клуба и своите шофьори, той продължава да се чувства пълноценен и готов за нови успехи.