Реал Мадрид записа втора победа от началото на сезона в Ла Лига. "Белия балет" се наложи с 2:0 над Бетис в мач от четвъртия кръг. Новината от вечерта със сигурност е изгряването на звездата на новото бижу на "кралския клуб" Килиан Мбапе, след като френския футболист вкара двата гола за победата на мадридчани.

Getty/Gulliver images
24 снимки

През първото полувреме двата отбора не можаха да си отбележат, а Реал беше по-опасният от двата тима. Нещо повече - домакините изстреляха 13 удара по посока противниковата врата, но така и не успяха да отбележат.

След почивката играчите на Карло Анчелоти вдигнаха значително оборотите в търсене на победата. Така се стигна до 67-ата минута, когато дойде мига на Килиан Мбапе. Французинът получи хитър пас от Федерико Валверде, оставяйки сам срещу вратаря на Бетис и реализира за 1:0.

8 минути по-късно "белия балет" получи право на дузпа. Зад топката застана Мбапе, който не сгреши за 2:0. Френският нападател обаче нямаше възможност да реализира своя първи хеттрик, тъй като Анчелоти реши да го смени с ветерана Лука Модрич 6 минути преди края на редовното време. В заключителните моменти на срещата нови голове не паднаха.

Така в класирането Реал Мадрид се изкачи до второто място с актив от 8 точки, на 4 по-малко от лидера Барселона. Бетис от своя страна все още няма победа от началото на сезона и заема 17-о място с 2 пункта.