Война на интереси се завихри в съблекалнята на Реал Мадрид. След напускането на Кристиано Роналдо в посока Ювентус и липсата на голямата риба в бизнеса - Жордже Мендеш, в съблекалнята на "Белия балет" се е създало разделение от мениджърски характер. 

Според радио "Cadena Ser" там властват фирмата на брата на Серхио Рамос - Рене Рамос (RR-Soccer Management Agency), както и тази на бившия шеф на пресотдела на клуба - Оскар Рибо (Best Of You). Рамос е в добри отношения с Марсело, Кейлор Навас, Дани Себайос и някои от юношите на клуба. Втората фирма държи прилични отношения с Алваро Одриасола, Касемиро и Бензема, както и силна индиректна връзка с президента Флорентино Перес чрез неговия син.

Конфликтът на интереси се поражда от факта, че и двете мениджърски агенции искат да придърпат към себе си още и още от играчите от клуба, както и колкото се може повече от младите таланти в школата.

Най-пресните примери са тези с младите Сесар Галаберт и Оскар Родригес. Вторият е отдаден под наем в Леганес и се представлява от Рене Рамос. Сесар Галаберт пък има тясна връзка с Best of You на Рибо.