Звездата на английския национален отбор по футбол Джуд Белингам има сърце от злато. Не за първи път той попада в полезрението на феновете със страхотен жест.

Точно преди началото на приятелския мач Англия – Белгия (2:2) халфът на Реал Мадрид трогна феновете. Полузащитникът изведе на терена дете в инвалидна количка. По време на химните той забеляза, че малкият талисман изпитва притеснение, но и вълнение от силния дъжд на стадион „Уембли“. След кратък разговор с момчето той свали горнището на екипа си и покри младия фен. Момчето грейна с широка усмивка в отговор на случилото се.

Студът определено започна да оказва влияние върху талисманите, които сияеха от гордост, докато вървяха по тревата на "Уембли" със своите герои. Някои от останалите футболисти също отстъпиха своите горнища на децата.

Трогателният жест на Белингам не остана незабелязан. Постъпката предизвика хиляди коментари в социалните мрежи.

Джуд Белингам даде горнището си на този талисман преди Англия – Белгия. Не се говори достатъчно за това. Това е истинска човещина“, сподели момче в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Джуд Белингам даде якето си на млад талисман, за да го предпази от дъжда. Легенда“, написа друг.

Това обаче далеч не е първият случай, в който Джуд Белингам показва доброто си сърце. По време на мач на Реал Мадрид за Купата на краля в Испания през януари той започна срещата като резерва. Докато стоеше на пейката осъзна, че на момче, което връща топките на терена, му е изключително студено. Затова той притича от пейката, за да му даде своето одеяло.

След срещата детето благодари на футболиста. Малкият Оли заяви пред местна медия: „Джуд Белингам е моят фаворит. Не разбрах какво ми каза. Много хубав жест, най-хубавият ми ден."

Във вторник вечерта Англия направи равенство 2:2 с Белгия. Именно Джуд Белингам се разписа в петата минута на добавеното време след подаване на влезлия от пейката Джеймс Мадисън, за да оформи крайния резултат.

По този начин играчите на Гарет Саутгейт избегнаха поражение в контролите, след като наскоро отстъпиха на Бразилия с 0:1. Белгия направи второ равенство след това с Република Ирландия.