Сагата с Лука Модрич има нова глава. Хърватският футболист е решен да напусне Реал Мадрид и е предприел последната стъпка, която може да направи. Според информацията на радио „Onda Cero“, 32-годишният футболист е изразил публично своето желание да напусне „белия балет“ до края на летния трансферен прозорец. Полузащитникът е поискал да бъде продаден на срещата си с генералния директор Хосе Анхел Санчес, която се е състояла в четвъртък.

Модрич и неговите представители предстои да се срещнат до края на днешния ден с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и да обсъдят бъдещето на хърватина. На нея ще присъства и дясната ръка на шефа на „кралете“ Хосе Анхел Санчес.

32-годишният футболист се очаква да препотвърди на срещата с Флорентино Перес своето желание да напусне „Сантиаго Бернабеу“. Хърватинът ще поиска да не му бъде пречено да премине в Интер.

Реал Мадрид няма намерение да го продава, въпреки че вече е на 32 години. 

Освобождаващата клауза, която е записана в договора на Лука Модрич с Реал Мадрид възлиза на 750 милиона евро.

Халфът получава по 6,5 милиона евро на година и има договор до 2020-а.

Италианците му предлагат по 10 милиона за 4 години, а след това Модрич ще има възможност да завърши кариерата си в Китай и да подпише двугодишен договор с Дзянсу, където също ще получава възнаграждение на стойност 10 милиона евро.