Носителят на Златната топка Лука Модрич разкри, че в края на най-успешната си година на индивидуално ниво, вече се чувства изтощен психически и физически. Той имаше много емоции и с Реал Мадрид, и с националния отбор на Хърватия, които в крайна сметка му осигуриха най-ценния индивидуален трофей в света на футбола. 

Но преследването на отличия за 33-годишния ветеран не е приключило. Защото ще затвори годината на терена в мачовете от Световното клубно първенство, които започват за "белите" другата седмица и му е цел да спечели титлата и там. 

"Беше една наистина страхотна година, която се надявам да приключим по подобаващ начин, печелейки и Световното клубно първенство. Да си призная, тази година изживях огромно физически и ментално изтощение, трябваше ми доста време да се възстановя от натовареното с емоции Световно първенство."

"Едва в последните няколко мача започвам да се чувствам по-добре физически и се надявам да го покажа в Дубай. Но най-важното е отборът да играе добре, аз само се стремя да помагам по всякакъв начин, по който умея. Целта ми е да спечеля и този трофей, защото той е много важен за нас като клуб", сподели Модрич пред сайта на ФИФА. 

Хърватинът коментира какви са очакванията му до края на сезона, както и какво е променила работата му с новия наставник на "белите" Сантиаго Солари. За аржентинеца той сподели само положителни коментари. 

"С него работим да се подобри физическата ни издръжливост на терена, само така ще можем да разкрием по пълен начин качествата си. Мисля, че със Солари подобрихме този аспект. Разбира се, имаме още много върху какво да работим, но мисля, че тепърва ще навлизаме във все по-добра форма", сподели Модрич и говори за целите пред себе си и тима този сезон. 

"Моите цели са, че искам да спечеля възможно най-много трофеи. Искам Шампионската лига, искам Купата на Краля... Купата на Краля не съм я печелил от 2014 г. и определено искам пак да изпитам това чувство. Искам да спечеля всеки турнир, в който участвам. Имам още много за печелене и ще работя много, за да го постигна", заяви Модрич.