Нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората се е сбогувал с всички работници на „Сантиаго Бернабеу“ след края на сезона в испанското първенство. 24-годишният нападател почти сигурно ще напусне „белия балет“ през летния трансферен прозорец. В битка за неговия подпис са отборите на Челси, Милан и Манчестър Юнайтед.

В началото на седмицата Мората е имал нов разговор с президента Флорентино Перес, в който е препотвърдил желанието си да напусне отбора, за да играе по-редовно.

Фаворит за подписа на испанския национал изглежда е Челси. Мората поддържа повече от добри контакти с мениджъра Антонио Конте. Италианецът е обещал титулярно място в своя състав на нападателя.

Мората и гаджето му Алис Кампело вече са се спрели и на конкретен имот, където да се преместят да живеят в Лондон.

Мората е информирал първо капитанът Серхио Рамос, че ще си тръгне от отбора след края на настоящия сезон, твърди радио „Cadena SER“.

Сълзите на Мората го издадоха

24-годишният нападател е обядвал с Рамос и именно тогава му е съобщил, че ще напусне „Сантиаго Бернабеу“ след края на сезона, защото е недоволен от своя статут в отбора.

Едва след това Мората е казал на всичките си съотборници в съблекалнята относно решението, което е взел.

Мората: Очаквах повече от завръщането си в Реал

Милан връща Мората в Италия със супер оферта

Челси остава фаворит за привличането му заради присъствието на Антонио Конте, който преди време го взе в Ювентус и дори самият играч вече заяви, че би искал да работи с него някой ден.  Мората обаче има и други оферти.