Реал Мадрид победи с 4:1 Майорка в двубой от 5-ия кръг на Ла Лига. Ведат Муричи изведе гостите напред в 35-ата минута, но "кралете" стигнаха до обрат с 4 безответни гола. Феде Валверде (45+4), Винисиус (72), Родриго (89) и Антонио Рюдигер (90+3) вкараха попаденията за тима на Карло Анчелоти. Трите точки върнаха Реал на върха в класирането в Ла Лига, като отборът е единственият с пълен актив от топ 5 първенствата на Европа. 
Тимът на Майорка можеше да поведе още в 1-ата минута, след като "бялата" отбрана високомерно проследи безучастно една атака на Муричи, който отправи и добър удар, но вратарят Куртоа изби. Тимът на Анчелоти отговори с шут от дистанция на Дани Себайос, който обаче не затрудни стража на Майорка - Райкович. 
 
Страхотен шанс в 10-ата минута получи Винисиус, който бе намерен с дълъг пас  и с лекота избяга от защитита на гостите. Преди да нанесе удар обаче си поведе по-дълго топката и това позволи на Предраг Райкович да се намеси и да предотврати опасността. Позиция за стрелба се откри и пред Тони Кроос в 14-ата минута, но техничния му шут мина покрай вратата на Майорка. Пак той две минути по-късно опита да намери целта от пряк свободен удар, но топката срещна стената.
 
В 20-ата минута Родриго пробяга половината терен и отправи силен шут, който обаче разочарова зрителите на "Сантиаго Бернабеу". Седем минути след това той направи нов опит да открие резултата, но този път Райкович спаси. Неприятен момент в 29-ата минута доведе до прекъсване на играта за известно време. Топовен шут на Себайос попадна в главата на Родриго Баталия, който се строполи на тревата. Намесата на лекарския щаб обаче бързо върна в игра халфа на Майорка.  
 
Изненадващо резултатът бе открит от Майорка. В 35-ата Ведат Муричи засече центриране от фаул на Лий, възползвайки се и от колебливите действия на Куртоа и защитниците пред него.
Три минути след попадението на гостуващия отбор Винисиус Жуниор поиска дузпа, но реферът прецени, че такава няма.  В края на първата част Винисиус Жуниор изправи трибуните на крака със страховит удар, който обаче профуча покрай вратата.

В 4-ата минута на добавеното време Феде Валверде изравни с фантастичен гол. Той пое топката в своята половина и се разходи между защитата на Майорка преди да отправи истински снаряд в горния десен гъл на Райкович - 1:1.

Второто полувреме започна с очакван натиск на домакините, който обаче не доведе до неприятности пред вратаря на Майорка. В 55-ата минута Тони Кроос с отличен пас изведе Винисиус на левия фланг, а бразилецът пусна прострелно подаване в наказателното поле. Там обаче Родриго бе блокиран умело от бранителите на Майорка и до удар не се стигна. Половин час преди края на двубоя в игра за Реал се появиха Модрич и Начо, които заеха местата на Азар и Менди. "Кралете" можеха отново да се озоват в ролята на догонващ в 64-ата минута, след като изпуснаха резервата Антонио Санчес, но той от няколко метра не уцели вратата.

Обратът стана факт в 72-ата минута. Лука Модрич подхвана поредна атака и предостави добра топка на Родриго. Той без забавяне я отклони към Винисиус, който хладнокръвно шутира покрай вратаря на гостите за 2:1.

В последните десетина минути отборът на Майорка погледна по-смело към вратата на съперника, като резултатът от това бе само няколко поредни корнера. Това обаче остави повече пространства за домакините, които отбелязаха още дев попадения в заключителните минути. 

Секунди преди края на редовното време Родриго показа бразилска техника, финтирайки двама бранители, а завършващият му удар бе като за учебник - 3:1. 

В добавеното време на мача зрителите видяха и попадение от немско качество. Разписа се Антонио Рюдигер, който засече с левия крак центриране на сънародника си Тони Кроос от пряк свободен удар за 4:1.


РЕАЛ МАДРИД - МАЙОРКА 4:1
 

0:1 Ведат Муричи (35)
1:1 Феде Валверде (45+4)
2:1 Винисиус (72)
3:1 Родриго (89)
4:1 Антонио Рюдигер (90+3)
 
РЕАЛ М: Куртоа, Васкес, Рюдигер, Алаба, Менди, Кроос, Себайос, Валверде, Винисиус, Родриго, Азар
 
МАЙОРКА: Райкович, Валент, Раийо, Настасич, Мафео, Де Галарета, Баталия, Коста, Родригес, Лий, Муричи