Отборите на Реал Мадрид и Севиля не успяха да се победят във второто зрелищно дерби от 35-тия кръг в испанската Ла Лига. Фернандо откри за андалусийците в 22-та минута. Марко Асенсио изравни в 67-та, а Иван Ракитич успя да върне аванса на тима си от дузпа 10 минути по-късно. Секунди преди края Еден Азар изравни, за да даде ценна точка за домакините в битката за титлата. 

10 снимки

Двубоят започна със сериозно предимство по отношение на притежанието на топката от страна на гостите, но първи можеше да ударят "белите". В 12-та минута Карим Бензема се разписа, но след проверка на ВАР се оказа, че има засада по време на изграждането на атаката и попадението не беше зачетено. 

В 20-та минута Сусо опита мерника си, но доста неточно. Добрият и настъпателен старт на футболистите на Хулиен Лопетеги си каза думата в 22-та минута. След центриране в наказателното поле, Иван Ракитич успя да свали топката, а Фернандо се оказа най-съобразителен, за да отбележи за 1:0. 

Гостите опитаха да отвърнат светкавично, но ударът на Каземиро от средна дистанция в 26-та минута не затрудни Буну. Няколко минути по-късно с точен, но не толкова труден изстрел, се отчете и Винисиус, докато Карим Бензема предизвика доста добър рефлекс от Буну в 32-та минута. В тези минути Реал започваше да играе все по-добре. 

Статистиката от Реал Мадрид - Севиля

източник: Sofa Score

В началото на втората част момчетата на Зинедин Зидан продължиха да налагат по-високо темпо и в 52-та минута Лука Модрид пробва шут от дистанция, който беше лесен за Буну. В следващата атака "кралете" имаха претенции за дузпа, но реферите на срещата не бяха заинтересовани. 

Натискът се усили и в 65-та минута Винисиус се оказа на точната позиция, за да нацели греда за разочарование на неговите съотборници. Все пак две минути по-късно Марко Асенсио успя да възвърне паритета и да подготви вълнуващи последни 20 минути на мача.

И драмата действително беше оставена за финалните акорди на мача. В 78-та минута Севиля получи право да изпълни дузпа, след като първоначално съдията беше посочил такава в полза на Реал Мадрид. Повторенията на ВАР обаче показаха, че Едер Милитао е играл с ръка в наказателното си поле преди да се стигне до суматохата пред вратата на Буну. Зад топката застана Иван Ракитич, който не сбърка, за да даде нов аванс на анадалусийци. 

До края на мача Реал се хвърли на щурм към вратата на гостите и в 4-та минута на добавеното време успя да се добере до изравнителния гол. Негов автор беше резервата Еден Азар, който поне донякъде успя да спаси вечерта за своя тим. 

По този начин "кралете" се изравниха с Барса на второто място, с актив от 75 точки, оставайки на две зад лидера Атлетико Мадрид при само 3 кръга до края на сезона. 

Реал Мадрид - Севиля 2:2

0:1 - Фернандо (22)

1:1 - Марко Асенсио (67)

1:2 - Иван Ракитич (78)

2:2 - Еден Азар (90+4)

Ето и съставите на двата тима: 

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Одриозола, Начо, Милитао, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Валверде, Бензема, Винисиус;

Севиля: Буну, Акуня, Карлош, Кунде, Навас, Жордан, Фернандо, Ракитич, Сусо, Окампос, Гомес;