Отборът на Реал Мадрид направи грешна стъпка в преследването на върха с тима на Барселона. Възпитаниците на Карло Анчелоти не успяха да се справят с отбора на Реал Сосиедад в дербито от 19-ия кръг на Ла Лига. Гостите от Сан Себастиан успяха да си тръгнат с точката след 0:0 на „Сантяго Бернабеу”, въпреки че пристигнаха в Мадрид без цели девет играчи, които страдат от различни травми. Това бе първи мач за мадридчани през сезона, в който те не отбелязват гол. 

Въпреки това обаче, тимът на Имано Алгуасил показа характер и си тръгна доволен от визитата си в испанската столица. От своя страна домакините пък изостанаха на пет точки от лидера Барселона, който си взе двубоя срещу Жирона с 1:0. Реал Сосиедад е 3-ти с 39 пункта.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Мачът започна със статично положение за Реал Мадрид, след което дойде и първия корнер в срещата. След разиграването от ъгловия удар, Валверде стреля от далечна дистанция, но изстрелът му бе блокиран. Гостите отговориха със страхотно положение на Александър Сьорлот. Муньос получи отляво и моментално центрира във вратарското поле, където нападателят на Сосиедад не успя да засече топката от няколко метра.

14-ата минута Винисиус имаше отличен шанс да открие резултата. Бразилецът премина като на парад между двама бранители на гостите, напредна в наказателното поле и стреля по диагонала, но не намери рамката на вратата, пращайки топката покрай левия страничен стълб.

Отговорът на гостите дойде чрез Йяраменди, който се озова на точното място след една отбита топка, но изстрелът му също не попадна в целта.

Бензема също обстрелва противниковата врата, но стражът на гостите отново бе на мястото си. В последната минута на първата част Себайос стреля по диагонала, но прати коженото кълбо покрай вратата.

Втората част започна с хубав нов удар на Себайос, който обаче бе спасен от вратаря на гостите.

С течение на времето натискът на гостите ставаше все по-осезаем. Първо Родриго пробва късмета си с далечен шут, който обаче рикошира в бранител на Реал Сосиедад и излезе в корнер. След разиграването Валверде също обстрелва противниковата врата, но и той не бе точен.

В 60-ата минута гостите пропуснаха страхотна възможност да поведат в резултата. Кубо успя да стреля между краката на Рюдигер, но Куртоа внимаваше и изби топката.

Вратарят на гостите Алекс Ремиро за пореден път трябваше да доказва класата си в 71-ата минута, когато успя да спаси страхотен удар на Винисиус. Бразилецът бе изведен зад отбраната на гостите и пробва технично да прехвърли стража на Сосиедад, но Ремиро с една ръка съумя да предотврати сигурен гол и да избие в ъглов удар.

До края на срещата домакините имаха видимо териториално предимство, но така и не успяха да го материализират и да реализират в противниковата врата.

FT РЕАЛ М – РЕАЛ СОСИЕДАД 0:0

Реал М (4-3-3): 1 Куртоа, 6 Начо, 3 Милитао, 22 Рюдигер, 12 Камавинга, 15 Валверде, 8 Кроос, 19 Себайос, 21 Родруго, 9 Бензема, 20 Винисиус

Старши треньор: Карло Анчелоти

Реал Сосиедад (4-4-2): 1 Ремиро, 6 Елустондо, 5 Субелидия, 24 Льо Норманд, 12 Муньоз,  14 Кубо, 4 Йяраменди, 3 Субименди, 23 Мендес, 10 Оярсабал, 19 Сьорлот

Старши треньор: Иманол Алгуасил