Отборите на Реал Мадрид и Виляреал не успяха да си отбележат гол и завършиха при резултат 0:0 в двубой от 7-ия кръг на испанската Ла Лига. И двата тима имаха чисти ситуации, с които да си осигурят успеха, но така и не успяха да ги реализират.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Първото полувреме принадлежеше на гостите, но Тибо Куртоа спаси всичко пред вратата си. През втората част ситуацията се обърна и "белите" бяха тези, които по-често бяха пред вратата на съперника, но също не успяха да намерят пролука към вратата.

С това равенство Реал остава лидер в първенството с актив от 17 точки, с три повече от втория Севиля, който обаче е и с мач по-малко. Виляерал пък остава 10-и с 8 пункта. И двата отбора остават и непобедени от началото на сезона в Ла Лига.  

КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Срещата стартира в спокойно темпо, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове в началните минути.

Първата опасна ситуация дойде в 13-ата минута и бе на сметката на гостите. Тогава Арнаут Данжума проби отлично отляво, успя да мине елегантно между двама играчи на Реал, влезе в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл, но Тибо Куртоа се разтегна максимално и изби в корнер.

В 20-ата минута Пако Алкасер си освободи пространство удар пред пеналтерията, но изстрелът му бе неточен.

Минута след това и Реал създаде нещо по-интересно пред противниковата врата. Карим Бензема получи от Винисиус Жуниор пред наказателното поле и шутира силно, но покрай дясната греда на Руи.

Малко след това вратарят на гостите изби в корнер опасно центриране на Родриго.

В 29-ата минута Куртоа отново трябваше да се намесва след нов изстрел на Данжума. Виляреал владееше топката в 2/3 от игровото време и не се притесняваше да атакува често.

Последва добра комбинация на „жълтата подводница“, която завърши с удар на Алкасер, но отново Куртоа спаси, а при добавката Йереми Пино беше блокиран от Начо. В крайна сметка бе отсъдена и засада.

В 33-ата минута футболистите на Реал претендираха за нарушение срещу Бензема в наказателното поле, но съдията Хил Мансано подмина ситуацията.

При следващата атака на „белите“ Начо Фернандес падна в наказателното поле след съприкосновение с Раул Албиол, но отново не последва съдийски сигнал.

До края на полувремето Реал опита да се настани по-трайно в половината на Виляереал, но така и не успяваше да стигне до нова опасна ситуация.

На почивката Карло Анчелоти реши да направи промяна в състава си. Той извади Родриго и пусна на неговомясто Едуардо Камавинга.

Пет минути след началото на второто полувреме Едер Милитао засече с глава центриране в наказателното поле, но топката мина покрай гредата. 

В следващите минути „жълтата подводница“ взе инициативатаед и около наказателното си поле. Атаките им бяха добре замислени, но все нещо не достигаше, за да се озове топката във вратата на Куртоа.

В 57-ата минута Пако Алкасер достигна до центриране от фланга, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

Домакините обаче вдигнаха оборотите в минутите до края, а Еден Азар влезе в 73-ата минута на мястото на Лука Модрич.

Две минути след това Винисус пропусна добър шанс, след като стреля над вратата.

В 83-ата минута Реал беше много близо до гола, но само отличната реакция на Руи предотврати това. Азар центрира отдясно в наказателното поле, където резервата Иско засече с глава, но аржентинският страж се намеси инстинктивно и изби.  

В края на редовното време Пау Торес стреля с глава след центриране от корнер, но неточно. 

Двата тима така и не успяха да намерят път към вратата на съперника и срещата завърши при нулево равенство.


FT | РЕАЛ МАДРИД – ВИЛЯРЕАЛ  0:0

Стартови състави на двата отбора:

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): 1. Тибо Куртоа – 15. Федерико Валверде, 3. Едер Милитао, 4. Дейвид Алаба, 6. Начо Фернандес – 11. Марко Асенсио, 14. Каземиро, 10. Лука Модрич – 21. Родриго, 9. Карим Бензема (к), 20. Винисиус Жуниор

Старши треньор: Карло Анчелоти

ВИЛЯРЕАЛ (4-3-3): 13. Херонимо Руи – 18. Алберто Морено, 4. Пау Торес, 3. Раул Албиол (к), 8. Хуан Фойт – 19. Франсис Коклен, 6. Етиен Капу, 5. Дани Парехо – 15. Арнаут Данжума, 9. Пако Алкасер, 21. Йереми Пино

Старши треньор: Унай Емери


Главен съдия: Хесус Хил Мансано, Испания

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид, Испания