Вратарят на Реал Мадрид Кейлор Навас не скри, че няма да запомни с добро етапа на Сантиаго Солари като треньор на Кралския клуб. Пред El Partidazo на COPE костариканецът говори за най-трудния си момент през сезона, като се върна на последната среща от групите на Шампионската лига срещу ЦСКА Москва. Вратарят, който не бе първи избор на Солари под рамката, изрази мнение, че е било грозно това, че не са му дали шанс подобно на други негови колеги, при все, че отборът вече се е бил класирал за фазата на директните елиминации.

Според Навас с идването на Зинедин Зидан сега пред него се разкриват нови възможности. Той също така сподели, че има договор до 2020 година, но не би могъл да издържи още една подобна година.

Навас отвърна на критиките, че не тренира достатъчно 

 „В Коста Рика съм, на сбора на националната селекция. Ще играя срещу Гватемала и Ямайка. Да, много съм добре и съм много щастлив. Благодарен на Бога. Трябва да се наслаждаваме на добрите моменти. Да съм част от държавния тим, ми носи радост. Все пак посещавам родината си. Има много неща, заради които съм щастлив“, започна Навас.

„Зидан проведе предварителен разговор с мен и ми каза, че ще играя. Един играч винаги е щастлив, когато види името си сред титулярните 11. Това ми носи радост. Развълнувах се много“, продължи Навас.

„Хората ме питаха, но аз наистина не знаех и не можех да им кажа нищо. Имах голяма надежда и знаех, че ще имам шанс, наистина. Смениха треньора. С предишния (бел. ред. – Сантиаго Солари) нямаше да играя, но с новия се разкриват нови възможности“, продължи костариканецът.

На питане защо е така категоричен, че със Солари е нямало как да играе, Навас обясни: „След 20 мача на скамейката, колко по-ясен би могъл да е“.

„Говорил съм със Солари за бъдещето ми, но това е минало за вече. Не си струва да коментираме отминали неща. Трябва да се съсредоточим върху новия етап със Зидан и да се насладим на това, което предстои. Спокоен съм. Той е голям треньор и ще дава шансове на всички, не само на мен“.

„В действителност човек трябва да прецени къде се намира и да обмисли всички свои решения. С приближаването на края на Ла Лига виждах, че нищо не се променя, но знаех, че нещата може да се променят“, продължи стражът.

Запитан за това кой е бил най-трудният му момент досега през кампанията, Навас каза: „Грозен бе последният мач от групите на Шампионската лига срещу ЦСКА Москава. Бяхме се класирали вече, даде се шанс на мои колеги, но на мен – не. Трябваше да го приема и да продължа“.

Вратарската драма в Реал се задълбочава

Навас бе помолен да направи коментар и за колегата си Тибо Куртоа и най-вече за това как вижда конкуренцията помежду им.

„Мисля, че съперничествата трябва да се водят по мъдър начин. Аз нямам проблеми да бъда в един отбор с никого. Треньорът взима решения и това е. Не приемам нещата лично. Искам да се наслаждавам на работата си и да играя“.

„На разположение съм на Зидан. Ако той разговаря с мен, знам, че ще ми каже истината. И това ме успокоява“, каза Навас, който разкри още, че е комуникирал малко със Солари.

Зинедин Зидан и Кейлор Навас

източник: Gulliver/Getty Images

„Солари каза и на мен, че е рицар. Уважаваше ме като професионалист, но нищо повече. Тази тема не ме интересува повече. Няма да запомня този период с много добри чувства“.

„Имам договор и моето намерение винаги е било да остана тук. Трябва да е ясно, че винаги давам всичко от себе си за този клуб и ще продължа да го правя, но не би ми харесало да изживея още една година като тази“, откровен бе Навас.