Феновете на Манчестър Юнайтед таяха надежда, че отборът им ще се подсили с адекватен заместник на напусналия Златан Ибрахимович и виждаха идеалния изпълнител на тази роля в лицето на Алваро Мората. Испанският национал се чувства недооценен в родния си клуб и е готов да напусне. 

Но президентът на "белите" Флорентино Перес опроверга информацията, че води преговори с "червените дяволи" за подписа му. В пресата се твърдеше, че англичаните са предложили 70 млн. евро за испанския нападател, а европейският клубен шампион иска между 80 и 90 млн. за него.

"Реал не води преговори с Манчестър Юнайтед за Мората и не е истина това, че клубовете са постигнали споразумение. Още не е свършил юни, а до 31 август има много време. Ще вземем най-добро решение, но по принцип Реал не е клуб, който продава футболисти", обяви Перес пред esRadio.

Интерес към нападателя има от още редица отбори, които дебнат с очакване интересната ситуация около него. Сред кандидатите за подписа му са още Милан, Челси, ПСЖ и кой ли още не от отборите, способни да извадят подобна огромна трансферна сума за подписа му.