Нови проблеми застигнаха наставника на Реал Мадрид Сантиаго Солари. Още един футболист на тима влезе в лазарета. Става дума за Тони Кроос.

От клуба разпространиха информация, че германецът страда от разтежение в адуктора на левия крак. Това се случва ден след поражението от Реал Сосиедад у дома с 0:2 в Ла Лига.

„След направени прегледи днес, нашият футболист Тони Кроос бе диагностициран от лекарския екип на Реал Мадрид с разкъстване от втора степен на адуктора на левия крак. Предстои възстановяване“, обявиха от клуба.

Тони Кроос

източник: БГНЕС

Според прогнозите Кроос ще бъде извън игра между две и три седмици, пише испанското издание AS.

Ако възстановяването отнеме две седмици, сметките сочат, че полузащитникът ще изпусне шампионатните срещи с Бетис и Севиля, както и двубоя за Купата на Краля срещу Леганес. При сбъдване на по-лошия сценарий, халфът ще бъде аут и за следващия кръг във втория по престиж турнир в страната, както и за сблъсъка с Еспаньол от Примера.

Кроос е поредният играч на „балета“, който влиза в лазарета напоследък. С травми са Мариано Диас, Маркос Йоренте, Марко Асенсио и Гарет Бейл.

При все контузията на Кроос, Солари ще има три опции за средата на терена, отбелязват още в Испания. Като алтернативи се очертават Дани Себайос, Валверде и Иско.

Бейл напуснал стадион в 78-ата минута

Перес: Работим, за да се подсилим за настоящето и бъдещето

Диас: Когато оставих Сити, имах три опции - Мадрид, Мадрид и пак Мадрид