Привлеченият преди началото на сезона Дани Себайос вече не издържа положението си в Реал Мадрид. Испанският национал е бесен заради липсата на игрови минути, а това си пролича в снощния двубой срещу Леганес (спечелен с 3:1), когато се появи като смяна в самия край на мача.

21-годишният Себайос се почувствал инстински унижен от решението на треньора Зинедин Зидан да го пусне на терена дълбоко в добавеното време. Реално на терена той записа крайно символичните 29 секунди игра. През лятото на 2017 година „белия балет” плати 17 милиона евро за полузащитника на Бетис, и то при положение, че в договора му имаше освобождаваща клауза на стойност 15 милиона евро. За подписа на Себайос се бореха още Барселона, Атлетико Мадрид и Ювентус, като самият той предпочете офертата на европейския клубен шампион.

Напрежение зрее в Реал срещу Роналдо, петима му се цупят

За свое съжаление обаче играчът не успя да се пребори с конкуренцията на Лука Модрич, Тони Кроос, Каземиро и Матео Ковачич. Всички те са пред него в очите на Зидан при избора на вътрешни халфове. Според част от испанските медии, през последните няколко седмици Себайос е получил сигнали, че ще получи малко повече доверие под формата на игрови минути.

Това обаче така и не се случи, а срещу Леганес Себайос записа своята 5-а поява на терена като резерва през сезона. Фактът, че той се включи в двубоя, докато изтичаше 5-ата минута от добавеното време, казва достатъчно. Самият играч е приел случката като нещо, което до голяма степен подрива реномето му.