Представители на китайския отбор Шанхай Шенхуа са се свързали с агента на Гарет Бейл, за евентуален трансфер, пише Marca. От тима са заинтересовани да привлекат звездата на Реал Мадрид още през зимата.

От Шанхай Шенхуа разчитат, че уелският национал ще им помогне през новия сезон, който ще стартира през май 2020 година.

Преминаването на Гарет Бейл в Китай можеше да се състои още през лятото, но тогава Дзянсу Сунин  не успя да се споразумее за трансферната сума с ръководството на Белия балет.

По-рано днес стана ясно, че футболистът е отлетял до Лондон за среща с агента си.

След завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид стана ясно, че нападателят не може да намери постоянно място в състава. Периодично в медиите се появят информации, че двамата са в много обтегнати отношения. Френският специалист намекна още през лятото, че Бейл може да си тръгне, но след това се наложи да остане в клуба.

Гарет Бейл пристигна на „Сантяго Бернабеу” през 2013 година. За онзи момент трансферът му от Тотнъм беше рекорден заради заплатените за него 100 милиона евро.

Смята се, че след напускането на Бейл и освобождаването от неговата внушителна заплата "лос меренгес" ще успеят да задейства операция "Погба", като най-сетне привлекат френският полузащитник в испанската столица.