Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е недоволен от условията по новия контракт, който ръководството на клуба му предложи в хода на сезона, съобщи мадридският AS. 

Според изданието, президентът Флорентино Перес е обещал на португалеца да подобри условията в договора му след победата над Ювентус (4:1) в миналогодишния финал на Шампионската лига.

Преговорите са започнали през декември по време на световния клубен шампионат. Реал е предложил на Роналдо увеличение на възнаграждението на 9 млн. евро, но с някои условия, сред тях завоюване на титли, получаване на "Златна топка" и други лични награди. Кристиано е отхвърлил офертата, считайки я за неуважителна към него за кариерата му в клуба и постигнатите досега успехи. 

Ситуацията се е влошила и от хвалебствените изказвания на Перес по адрес на Неймар в същата вечер, в която Роналдо получи за пети път "Златната топка". Именно заради събитията в последните месеци Роналдо е решил да насочи вниманието си към себе си веднага след победата в поредното издание на Шампионската лига. Минути след завоюването на титлата португалецът каза пред медиите, че за бъдещето си ще говори по-късно. 

"Беше ми много приятно да играя за Реал, отговор ще дам в следващите дни", каза Роналдо. Тези думи предизвикаха вълна от коментари и дебати за бъдещето в Реал на петкратния победител в най-престижния турнир. 

Португалецът обеща да оповести решението си до една седмица. Неговите съотборници са останали крайно недоволни от поведението на Кристиано, тъй като вместо да се говори за поредното невероятно постижение на тима, цялото внимание на медиите се насочи към суперзвездата. Серхио Рамос и другите лидери са му казали, че такива изявления трябва да се правят първо в съблекалнята и после да се огласяват публично. Роналдо е признал, че е сбъркал и се е извинил на партньорите си. /БГНЕС