Звездата на Реал Мадрид е взел решение да се признае за виновен по обвиненията, които са повдигнати срещу него за укриване на данъци, твърди „AS“. Според информацията, адвокатът на играча Хосе Антонио Чоклан се е заел със задачата за постигането на извънсъдебно споразумение с прокуратурата и държавната хазна.

Данъчните повдигнаха обвинения срещу Роналдо, че е укрил данъци в размер на 14.768.897 евро.

Кристиано е бил посъветван да се признае за виновен и да се съгласи да плати всичко, което държавната хазна изисква.

Адвокатите, които представляват Роналдо са променили своето мнение и са посъветвали португалеца да постигне споразумение с прокуратурата, след като Чаби Алонсо бе заплашен от осем години затвор за предполагаема тройна данъчна измама по-рано през седмицата.

След разглеждането на всички документи адвокатите на Роналдо са преценили, че има висок риск футболистът на Реал Мадрид да бъде осъден.

Междувременно съдът обяви, че доскорошните съветници на Кристиано Роналдо – Нестор Кармона и Хулио Сен ще бъдат призовани като свидетели по делото.

В Реал Мадрид изчакват съдебното решение, защото са наясно, че то може да начертае бъдещето на португалския футболист. От клуба са готови да окажат всякаква помощ на своята звезда и да му платят финансовата санкция.

Кристиано Роналдо настоява, че не е укривал данъци

Роналдо укрил 15 милиона, а не 8

Адвокатите на Кристиано настояват, че той е платил дори повече на хазната

Роналдо нямало да плати милионите

Испанската хазна: Престъплението на Кристиано е по-сериозно от това на Меси