Италианският специалист Карло Анчелоти официално пое отново испанския гранд Реал Мадрид. Новината бе оповестена в официалния сайт на „лос меренгес”, които приветстваха с „добре дошъл” бившия си треньор.

Нито Алегри, нито Конте, нито Почетино, нито дори Раул или Шаби Алонсо. Анчелоти е наследникът на Зинедин Зидан в Реал Мадрид. Специалистът парафира тригодишен договор с „лос бланкос” и се завръща на „Сантиаго Бернабеу” шест години по-късно.

Анчелоти не бе първата опция през Флорентино Перес и Хосе Анхел Санчес, като първо се смята, че Алегри ще поеме тима, след което Почетино, но в крайна сметка с Карло Анчелоти е постигната бърза договорка, като той напуска английския Евертън. "Карамелите" от Ливърпул пък ще трябва да получат 12 милиона евро компенсация за напускането на Карло Анчелоти от "Гуудисън Парк".

Легендарният наставник води Реал в два сезона (13/14 и 14/15), в които спечели два пъти Купата на краля, както и Шампионската лига, която бе гарнирана със Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. През 2014-а година той постигна 51 победи с „белите, което е рекорд, а между септември 2014 и януари 2015 записа 22 поредни победи с 80 отбелязани гола и едва 10 допуснати.

Купите, спечелени през първия сезон и рекордите, пък му донесоха любовта от феновете и футболистите, но напрежение в съблекалнята през сезон 2014/15 с Кристиано Роналдо начело доведе до раздялата между двете страни, за да може той да бъде наследен от Рафаел Бенитес.

От мадридския гранд допълниха, че 61-годишният специалист ще ппарафира своя контракт в сряда (2 юни) в присъствието на президента Флорентино Перес. В 19:00 часа българско време ще бъде неговото представяне пред медиите като наставник на тима.

23 снимки